Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Gta 4 - problem z multiplayer.

Azggar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, myśle że dużo osób miało problem taki sam jak ja i na wstępie zaznaczam że przeszukałem pół internetu i nic nie mogłem znaleźć, może po prostu źle szukałem , ale myśle że zapytać nie zaszkodzi.

Chcę grać przez sieć z innymi ludźmi i gdy mam to okno wyszukawania serwerów w lewym dolnym rogu pisze mi Your NAT type is strict. Czytałem, że to może być problem ale nie znalazłem jak to usunąć.

Gdy wchodze na jakiś serwer to wyskakuje mi "disconnected from game session". Nie mam pojęcia co z tym zrobić, dodam że sprzęt mam dobry, ale internet z kablówki 2mb/s.

Weteran
Opublikowano

wejdź w router i ustaw nat

otwórz porty

u need to map/forward/trigger: UDP TCP 53; TCP 80; UDP 88; TCP 443; UDP TCP 3074

tutaj link

graphic.png

Nie otwierać pod żadnym pozorem :D

1358284006-U713459.png

1356566001-U334301.png

by

Opublikowano

no dobra tylko jak w ten router wejść, jak wpisuje adres bramy domyślnej: "172.17.0.1" to wyskakuje mi bład wczytywania strony i inne takie pierdoły, mam modem thomson tcp 420

adres "192.168.1.1" też nie działa

Weteran
Opublikowano

wejdź w cmd i wpisz ipconfig znajdź swoją kartę sieciową i zobacz ip te, które jest w bramie domyślnej napisane

graphic.png

Nie otwierać pod żadnym pozorem :D

1358284006-U713459.png

1356566001-U334301.png

by

Opublikowano

wejdź w cmd i wpisz ipconfig znajdź swoją kartę sieciową i zobacz ip te, które jest w bramie domyślnej napisane

właśnie "172.17.0.1" ale gdy wpisze to w przeglądarce to błąd w wyszukiwaniu strony... chyba musze sobie odpuścić narazie ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...